cortenstalen cassetes en gevelbeplating

Blumeta beschikt over een uitgebreid aanbod gevelbeplating en cassettes van cortenstaal. Corten stalen cassettes en gevelbeplating zijn via de webshop van Blumeta te bestellen in verschillende afmetingen en vormen. Aangezien maatwerk mogelijk is bij Blumeta, kunt u uw cassetes en gevelbeplating van cor-ten staal ook in ieder ander gewenst formaat bestellen. Natuurlijk is een cassette of gevelpaneel ook uitvoerbaar in andere materialen dan cortenstaal, zoals roestvrijstaal, aluminium en gepoedercoat staal.

Een gevel van cor-ten staal past door zijn natuurlijke roestbruine kleur goed in natuurlijke omgevingen zoals tuinen en landschappen. Het is niet voor niets dat (tuin)architecten graag gebruik maken van cor-tenstalen producten zoals cortenstalen plantenbakkencor-tenstalen borderrandencorten stalen zuilen of cortenstalen schutting. U kunt het cortenstaal in uw tuin ook terug laten komen in andere accessoires. Combineert u een subtiele cortenstalen borderrand eens met enkele zuilen of plantenbakken van cortenstaal.

 

Cortenstaal gevel

Cortenstaal kan worden voorzien van opvallende afwerkingen die gebouwen een modern, stijlvol uiterlijk geven. Cortenstaal zorgt voor een bijzonder, uniek, warm en continu veranderend effect op de gevel. In een afwisselend droge en natte omgeving vormt zich de zogenaamde ‘Patina laag’, een dichte oppervlaktelaag met een opvallend fraai roestbruin uiterlijk. Hierdoor is Cortenstaal zonder verdere corrosiebescherming te gebruiken als gevelbekleding.

Metalen gevels worden volledig op maat geproduceerd. De gevelpanelen kunnen worden afgestemd op uw project en bieden een eindeloze reeks kleurmogelijkheden. Naast een prachtige afwerking van uw gebouw bieden de cortenstalen panelen een uitstekende bescherming van de bouwschil. Ze zijn eenvoudig te integreren in andere systemen met bijpassende voeg- en bijbehorende materialen zodat de afwerking één geheel vormt.